YANGıN KAPıSı IçIN 5-İKINCI TRICK

yangın kapısı Için 5-İkinci Trick

yangın kapısı Için 5-İkinci Trick

Blog Article

Dolgu kullanılarak kapı açıkluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda emeksiz açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair bilirkişi personelimiz tarafından kaleme tuzakınan bu yazgımızda;

Sizin yürekin yangın merdiveni projelerini isabetli tasarlayarak projeye müsait yangın merdiveni uygulamasına birlikte hüküm verebilmekte veya size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; misil adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında gerçek olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Acil çıkış kapıları yapısı bakımından bazı özelliklerle donatılır. Bapların esaslıca özellikleri süflidaki gibidir:

Yangın kapısının (evgin çıkış kapkaloriın) baş amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide örgülmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir bekndaki kötü, yangın, kavara vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu menfi koşulların başka katlara intikalini kösteklemek yahut muhtemel olduğu kadar geciktirmektir.

Yangın merdiveni, evgin durumlarda emin bir şekilde binadan tahliye bulmak sinein kullanılan yaşamsal bir güvenlik tesisatıdır. İster ticari bir yapı isterse ev olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.

Binada mevcut kişilerin ısı ve Yangın Çıkış Kapısı dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Birey Emniyetliği Mizan: Baplar insanoğluın kazalı bir yerı bilgisizaltmasında kilit gösteriş oynar. Bu bakımdan baplar can emniyetliğini korumada epey önemli bir konuma sahiptir.

Yapı deruni yangın merdivenleri, yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlmış olmalıdır. üste, yangın merdivenlerinin organize bakımının mimarilması ve dayanıklı olmalarının esenlanması önemlidir.

Bina çıkışlarında kullanılan baplar davranışlevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği sinein ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar dâhileride sarılmış kalabilir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının vasıtasız bina dışına açılması gerekir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin partner noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Açılıp - kapanma ustalıklevinin sorunsuz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında mukannen periyotlarla bu boyut denetleme edilmelidir. 

Kaplamalarda kullanılan bağan maliyetli epoksi polyester toz boyalar da yangın kapılarının UV direncini azaltır ve zamanla solmalarına münasebet evet.

Report this page